16 Eylül 2020 Çarşamba

GAP GEZİSİNDEN ANILAR 6.BÖLÜM

Programda olduğu üzere Halfeti görselleri ile gezimize devam ediyoruz.
















Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde yöresel yemekler arasında Fırat Nehri'nde yakalanan balıklar ve çiğköfte de yer alıyor. Fırat göl havzası içinde kurulan, tekne lokantalar Fırat Nehri'nden tutulan ve başka sularda bulunamayan ortalama 15 kiloluk Şaput balığını nar çubukları üzerinde pişirip tepsiyle sunuluyor.

Halfetili lokantacılar, "Şaput balığının nar çubukları üzerinde pişirilip tepsiyle sunulduğunda, yaşamınızdaki en lezzetli balığı yemenin keyfi ile başlayacaksınız. Halfeti mutfağının doyumsuz lezzetini Şaput balığı ile yaşayacaksınız. Balığın yanı sıra kıyma kebabı, haşhaş kebabı, kemeli kebap, tike kebabı, kazan kebabı, tepsi kebabı, tas kebap, patlıcanlı kebap, soğanlı kebap, domatesli kebap ve cağırtlak kebabı da ayrı bir damak zevkidir. Yöresel baharatlarla terbiye edilen etin Halfeti usulü pişirimi ve sunumu sizi unutamayacağınız lezzetlerle tanıştıracaktır. Çiğköftenin Fırat kıyısında yenmesi lezzetini iki kat artırır. Bunu ancak denedikten sonra anlayabilirsiniz Sadece Halfeti ilçesinde tadabileceğiniz, erik tavası, dolma eziği, lövlez dürümü, semsek, mumbar, ağzı açık, ağzı yumuk, peynir helvası, keme boranisi, boram, döğmeli kelle, mukaşşerli pilav gibi çeşitlerin lezzetini uzun süre unutamayacaksınız" dediler.



-Halfeti'de yer alan Şitamrat Oteli'nin denizden görünümü;Fırat Nehri'ne bakan manzarası ve farklı atmosferi ile ön plana çıkıyor.
-Yapımına 1804 yılında başlanıp 1807 yılında tamamlanan Halfeti Ulu Cami , 2001 yılında Birecik Barajının su tutmaya başlamasıyla Ulu Cami ‘nin taban kısmı yaklaşık 40 santimetre su altında kalmıştı.














Urfa Halfeti gezimizi tamamlamış oluyoruz.Hatay,Antakya'ya otelimize doğru yola çıkıyoruz. Yeni Medeniyetlerde görüşmek üzere;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder