28 Şubat 2019 Perşembe

Kandıra ilçemizin sahil beldeleri 2: KERPE


Doğal güzellikleri ,temiz orman ve deniz havası,sosyal yapısı ve zengin mekan çeşitliliği ile tüm herkese hitap edebilecek bir beldedir.Plajları ,tertemiz kumu ve pırıl pırıl denizi ile insanı büyülüyor adeta.

İstanbul'a 140km 1,5 saat ,Kocaeli ilimize 50km 1 saat ve Kandıra ilçemize ise 10km ve 10 dakika mesafededir.Ulaşım rahatlığı ve illerimize yakın oluşu gerek yaz tatili,gerekse hafta tatili geçirmeyi düşünenler için ideal bir tatil ve dinlenme beldesidir.

                                          Gün ışığı pırıltısı





Denizde pırıldayan deniz yıldızlarını hiç bu kadar güzel yaşadınızmı? Hemde gündüz vakti ve pırıl pırıl bir yaz sıcağında bu kadar net gerçekten yaşadınızmı?Tek kelime ile mükemmel değilmi?

Konaklama için lüks otel,motel,pansiyon ve kaliteli butik otelleri ile rahatınız için herşey düşünülmüş ve hizmetinizdedir.

Bu arada damak lezzetinize hitap edebilecek oldukça bol miktarda restorant ve kafelerde hizmetinize sunulmuştur.Karadenize özgü bol deniz ürünleri çeşitliliği dört mevsim mevcuttur.
Balık çeşitleri oldukça fazla ve diğer deniz ürünleri olarakta karides,kalamar ve midye değişik tadlarla zevkinize sunulmaktadır.
Balık çeşitliliği ise Kalkan,Palamut,Tekir,Çinekop,Sarıkanat,Lüfer,Karadenizin olmazsa olmazı Hamsisi,İstavrit ve Mezgit gibi çeşitlilik arzetmektedir.

Beach severlerde unutulmamıştır tabii,çok nezih beach'lerde denize girmek ,çok değişik lezzetleri çok uygun fiyatlarla bulmakta mümkündür.
Bira tabağını denemenizi tavsiye ederim. 





Doğal güzellik zenginliği olarak Kerpe Kayalıkları gerek manzarası açısından,gerekse laciver denizi ile insanı büyülüyor adeta.Akşam güneş batımı manzarası doyumsuz bir güzelliğe sahiptir.
Şimdilik bakir kalmış bu doğa harikası yerler keşfedildikçe inşallah doğa katliamına uğramazlar.









Not:Kandıra ilçemizin sahil beldeleri yazı dizim devam edecek.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder